កំណើន​នៃ​ការ​នាំ​អង្ករ​ចេញ​របស់​កម្ពុជា​កើន​ឡើង ៣៦៩%

ដោយ ផន រីណា

2011-07-09
សន្ទុះ​នៃ​ការ​នាំ​អង្គរ​ចេញ​នៅ​កម្ពុជា បាន​កើន​ឡើង​យ៉ាង​ខ្លាំង​ក្នុង​រយៈពេល ៦​ខែ​ចុង​ក្រោយ នៅ​ឆ្នាំ​២០១១​នេះ។ ការ​កើន​ឡើង​នៃ​ការ​នាំ​ចេញ​នេះ មាន​ចំនួន ៣៦៩% បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​រយៈពេល​ដូច​គ្នា​នៃ​ឆ្នាំ​កន្លង​ទៅ។
RFA/Vohar Cheath
៣-សីហា-២០១០៖ កសិករ​ស្ទូង​ស្រូវ​នៅ​ស្រុក​អង្គស្នួល ខេត្ត​កណ្ដាល។

លោក ឃួន សាវុធ ប្រធាន​នាយកដ្ឋាន​ផ្នែក​ស្ថិតិ​នៃ​នាយកដ្ឋាន​កាំកុងត្រូល នៃ​ក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម​កម្ពុជា បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ចាប់​តាំង​ពី​ខែ​មករា ដល់​ខែ​កក្កដា ឆ្នាំ​២០១១​នេះ កម្ពុជា​បាន​នាំ​អង្ករ​ចេញ​បាន​ ជិត ៩០.០០០​តោន (ប្រាំបួន​ម៉ឺន​តោន) ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​ប្រទេស​អឺរ៉ុប និង​ប្រទេស​ឯ​ទៀត បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​ឆ្នាំ​ចាស់​កន្លង​មក ដែល​បាន​ត្រឹមតែ ១៧.០០០​តោន (មួយ​ម៉ឺន​ប្រាំពីរ​ពាន់​តោន) តែ​ប៉ុណ្ណោះ ក្នុង​រយៈពេល​ដូច​គ្នា ហើយ​តម្លៃ​នៃ​ការ​នាំ​ចេញ​ឡើង​ពី ១៣,៤​លាន​ដុល្លារ​អាមេរិក​ទៅ​ដល់ ៤៥,៧​លាន​ដុល្លារ​អាមេរិក។
លោក​បន្ថែម​ថា ការ​កើន​ឡើង​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​នេះ ដោយសារ​ការ​លើកលែង​ពន្ធ​នាំ​ចេញ​ពី​ប្រទេស​កម្ពុជា ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​អឺរ៉ុប និង​ការ​ការ​កើន​ឡើង​នូវ​គុណភាព​នៃ​អង្ករ​ផលិត​នៅ​ក្នុង​ស្រុក​ខ្មែរ និង​ដោយសារ​មាន​ទឹក​ជំនន់ និង​មាន​ការ​រាំង​ស្ងួត​កើត​ឡើង​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​អឺរ៉ុប។
យោង​តាម​គេហទំព័រ LIVE TRADING NEWS របស់​សហរដ្ឋ​អាមេរិក ចេញ​ផ្សាយ​នៅ​ថ្ងៃ​ទី​ ៨ ខែ​កក្កដា ប្រទេស​កម្ពុជា មាន​អង្ករ​បម្រុង​ទុក​សម្រាប់​នាំ​ចេញ​ចំនួន ២,៥​លាន​តោន​សម្រាប់​ឆ្នាំ​២០១១​នេះ៕

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น